Aangifte omzetbelasting

Weet je dat je als ondernemer verplicht bent om omzetbelasting te betalen over de omzet van je onderneming en BTW kan terug vorderen over investeringen en gemaakte kosten? Een boekhouder, accountant of administratiekantoor kan je dit werk uit handen nemen.

De omzetbelasting verloopt in Nederland via BTW aangiftes welke per maand of kwartaal bij de Belastingdienst ingediend moeten worden. De rechtsvorm is voor het betalen van BTW niet van belang. Je wordt niet automatisch aangemerkt als ondernemer voor de BTW en belastingaangiftes, de Belastingdienst stelt als criterium dat sprake dient te zijn van een onderneming. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld stichtingen en verenigingen ook als BTW-plichtig aangemerkt worden. Wanneer je ondernemer bent voor de BTW dan krijg je een BTW nummer. Je bent wettelijk verplicht om dit BTW nummer op je facturen te vermelden, daarnaast geldt de verplichting tot het bijhouden van alle verzonden en ontvangen facturen. De ontvangen BTW op uitgestuurde facturen moet worden afgedragen aan de Belastingdienst, de betaalde BTW kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. BTW aangiftes worden digitaal ingediend bij de Belastingdienst. Een boekhouder, accountant of administratiekantoor kan op basis van zijn/haar expertise en ervaring inzicht bieden in de verplichtingen voor jouw onderneming met betrekking tot belastingaangiftes en de belastingaangiftes op basis van de administratie voor je indienen.

FinanceWise: voor de juiste balans

Ontvang offertes van de 3 boekhouders, accountants, administratiekantoren en of belastingadviseurs zodat jij inzicht krijgt in het aanbod van boekhouders en accountants en op basis van prijs en kwaliteit de beste keuze kan maken van een partij bij jou in de buurt: in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Brabant, Overijssel, Gelderland, Drenthe, Flevoland en Groningen en in de omgeving van de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Tilburg, Groningen, Almere, Breda, Nijmegen, Enschede, Apeldoorn, Haarlem, Amersfoort, Zaanstad, Arnhem, Haarlemmermeer, Den Bosch, Zoetermeer, Zwolle, Leiden, Dordrecht, Ede, Emmen, Westland, Delft, Deventer, Alkmaar, Helmond, Hilversum, Oss, Amstelveen, Hengelo, Purmerend, Roosendaal, Schiedam, Lelystad, Alphen aan den Rijn, Leidschendam-Voorburg, Almelo, Spijkenisse, Hoorn, Gouda, Vlaardingen, Assen, Bergen op Zoom, Capelle aan den IJssel, Veenendaal, Katwijk, Zeist, Nieuwegein, Den Helder, Doetinchem, Hoogeveen.

FinanceWise voor de juiste balans