Veelgestelde vragen

Waarom als ondernemer offertes aanvragen via FinanceWise?

Wij zorgen ervoor dat jij als ondernemer door de bomen het bos van boekhouders en accountants wel kunt zien door jouw behoeftes te vertalen naar 3 concrete offertes. Jouw behoeftes worden vooraf afgestemd, zodat FinanceWise gericht voor jou aan de slag gaat. De offertes zijn afkomstig van boekhouders en accountants die vooraf door ons zijn gescreend zodat expertise en prijstellingen inzichtelijk zijn gemaakt. Hierbij gelden voor jou geen verplichtingen en worden geen kosten in rekening gebracht. Op deze manier helpen wij jou om de juiste balans te vinden en een onderbouwde keuze te maken voor een overstap naar een nieuwe boekhouder of accountant.

Wat kan een boekouder, accountant of belastingadviseur voor jou betekenen?

Ondernemers zijn wettelijk verplicht tot het voeren van een administratie, het indienen van belastingaangiftes en het opstellen van een jaarrekening. Deze werkzaamheden kan je zelf uitvoeren, of uitbesteden aan een boekhouder of accountant. Naast deze diensten kan een boekhouder, accountant of belastingadviseur aanvullende diensten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het verrichten van een loonadministratie en het uitvoeren van advieswerkzaamheden. Zodoende wordt je ontlast door je boekhouder, accountant of belastingadviseur en kan jij doen waar je goed in bent en ligt de focus op het ondernemen. Een gedegen boekhouder of accountant kan daarnaast eveneens als sparringspartner fungeren bij het maken van belangrijke beslissingen omdat vanuit je administratie inzicht wordt verkregen in de risico’s en kansen van je activiteiten.

Waarom ontvang ik meerdere offertes via FinanceWise?

Op basis van jouw behoeftes selecteert FinanceWise alleen boekhouders en accountant die over de vereiste expertise beschikken en een goede balans tussen prijs en kwaliteit bieden om de opdracht uit te voeren. Zodoende maakt FinanceWise het aanbod van dienstverleners overzichtelijk. Het aantal van 3 offertes zorgt ervoor dat je de offertes kan vergelijken om een onderbouwde keuze te maken voor een boekhouder, accountant of belastingadviseur.

Wat is het verschil tussen een boekhouder, accountant en belastingconsulent?

Met regelmaat worden de termen accountant, boekhouder en belastingconsulent door elkaar gebruikt. Het is nuttig om de verschillen tussen de termen te begrijpen. Iedereen mag zichzelf boekhouder en belastingconsulent noemen omdat sprake is van een vrij beroep. Accountant is in tegenstelling tot boekhouder en belastingconsulent een beschermd beroep, tot het voeren van deze titel zijn daarom diploma’s en opleiding vereist en vindt er een inschrijving in een register plaats. De term belastingconsulent wordt gebruikt indien een dienstverlener bij de Belastingdienst heeft aangegeven aangiftes voor ondernemers te verzorgen.

Hoe werkt de tariefstelling van boekhouders, accountants en belastingadviseurs?

Zoals bij veel andersoortige dienstverleners variëren uurtarieven van accountants, boekhouders en belastingconsulenten. Voor het kostenplaatje is niet alleen het uurtarief relevant, aangezien ook het aantal besteedde uren per dienstverlener kan verschillen. Let daarom zowel op het uurtarief als op de geschatte urenbesteding van de dienstverlener. Veel van de bij FinanceWise aangesloten boekhouders, accountants en belastingadviseurs bieden ook de mogelijkheid van een vast opdrachtprijs per jaar, zodat geen sprake is van een verrassing achteraf.

FinanceWise voor de juiste balans