Offerte aanvraag

Vul nu in voor de beste offertes

Soorten diensten

Je behoeftes

Contactgegevens

Administratie omgeving Brabant

Ontvang offertes van de 3 boekhouders, accountants, administratiekantoren en of belastingadviseurs in Brabant zodat jij inzicht krijgt in het aanbod van boekhouders en accountants en op basis van prijs en kwaliteit de beste keuze kan maken.

Wist je dat je als ondernemer verplicht bent om een administratie te voeren en dat sprake is van een wettelijke bewaarplicht? Naast inzicht in de financiele prestaties van je bedrijf is namelijk ook sprake van een wettelijk karakter verbonden aan het voeren van een administratie. De belastingdienst heeft bepaalde onderdelen van de administratie aangemerkt als basisgegevens, voor deze gegevens is een fiscale bewaarplicht van 7 jaar van toepassing. Deze basisgegevens bestaan uit het grootboek, debiteuren- en crediteurenadministratie, voorraadadministratie, de in- en verkoopadministratie en de loonadministratie. Na de termijn van 7 jaar is de Belastingdienst niet meer in staat deze gegevens op te vragen. De Belastingdienst kent een aantal uitzonderingen op deze regel, waar een boekhouder of accountant je vanuit zijn expertise op zal attanderen.

Naast het wettelijke karakter is de administratie een belangrijke bron om de prestaties van je onderneming te meten. Op basis van de verschillende grootboekrekeningen kan een boekhouder of accountant een kwalitatieve analyse uitvoeren en inzicht geven in de resultaten van je onderneming. Welke activiteiten zijn winstgevend? Welke kosten ontwikkelen zich ten opzichte van voorgaande periodes en de markt? Deze inzichten bespreken met een boekhouder of accountant levert interessante inzichten op om de kwaliteit van je strategische keuzes te verbeteren. Een boekhouder of accountant is daarom een geschikte sparringspartner omdat de boekhouder of accountant financieel inzicht heeft in jouw onderneming. Vanuit de wettelijke plicht tot het voeren van een administratie valt dus voordeel te behalen door een boekhouder of accountant te zoeken die op wenselijke momenten met je meedenkt en hierdoor toegevoegde waarde levert.

FinanceWise: voor de juiste balans

Bijvoorbeeld uit de volgende Brabantse steden: Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch / 's-Hertogenbosch, Helmond, Oss, Roosendaal en Bergen op Zoom.

FinanceWise voor de juiste balans